Dobrý den, obracím se na Vás ohledně pomalejšího přibírání miminka na váze. Porodní váha 3180g,

5 Počet odpovědí:
obracím se na Vás ohledně pomalejšího přibírání miminka na váze.
Porodní váha 3180g, při propuštění 2860g, ve 14dnech 3004g, ve 27 dnech 3158g.
Dcera je plně kojená. V ordinaci jsme nakojili 50g (z obou prsou). Použitých plenek za den je dostatek.
Jím hodně, kojící čaj piju. Dcera se kojí, jak si řekne, přes den často a z obou prsou, v noci jednou za 2-3 hodiny,
ale krátce a z jednoho (tvrdě u toho usne, víc v noci prostě nechce).
S manželem jsme oba drobní, já měla svého času také lehce podváhu, aniž bych chtěla.
Do poradny jsme teď zvaní často (několikrát do týdne), ale to neustálé převažování nás jen stresuje.
Bylo mi doporučeno odstříkat a nabídnout jí tuto dávku večer. Ale to bych musela odstříkat patrně v noci,
kdy je tam mléko, které nevypije. Mohu zkusit pořídit odsávačku (ručně to jde pomalu a v noci bych se ráda vyspala).
Co byste nám poradili? Nechci, abychom skončili na umělé výživě. Děkujeme za radu.
Dobry den, miminko by mělo porodní hmotnost v pul roce zdojnasobit a v roce ztrojnásobit. Váhové přírůstek je opravdu malý. Většinou to bývá proto, ze matka nemá dostatek mléka. Některé deti bohužel nepláci i kdyz hladoví . Osobně bych doporučila dokrmit umělým mlékem , alespoň ob kojení, tak aby se žaludek miminka zvětšil. 50 ml je v tomto veku opravdu malo. Nekdy stačí jenom parkrat tento příkrm( vždy az po kojení) ,dítě začne probírat na hmotnosti, matka se uklidní a laktace se lépe rozběhne.

doporučuji vám řídit se radami vaší PLDD, která nejlépe zná vaše miminko. Jinak množství mléka na den by mělo být 150ml/kg/den rozděleno do 8-10dávek. Pokud takového množství mléka nenakojíte, pak vždy po kojení odstříkejte el. odsávačkou a můžete dodat po příštím kojení, ev. lze dodat umělou výživu chybějící do požadované dávky mléka. Např. na 3,18kg dítěte: 3,18*150/8=60ml , pokud nakojíte jen 40 je třeba 20 ml dodat vašeho odstříkaného mléka nebo umělého mléka. Pokud i přes dostatečný přísun mléka děťátko nepřibírá, bud nutné toto řešit s vaší PLDD. Časté vážení svědčí o zodpovědnosti vaší PLDD, důvěřujte ji.
S pozdravem
Dr.Hrubešová
Prosím, obraťte se na svého dětského lékaře, ten je zodpovědný za komplexní péči o vaše miminko.Sama jsem odborností rehabilitační lékař .Děkuji za pochopení a přeji zdraví celé vaší rodině
souhlasím s tím, že váhové přírůstky jsou malé. I když je výživa mste´ř. mlékem to nejcennější, je nutné si uvědomit, že nedostatečná výživa je stresová pro dítě a může se projevit nejen v tělesném neprospívání, ale může mít též nepříznivý vliv na funkce mozku. Proto je lépe v takovém případě zvolit menší zlo a dát umělou výživu. Dnešní adaptovaná mléka jsou natolik přizpůsobena potřebám dítěte, že benefity výrazně převažují.
Zdravím V. Ladman

odpovědi mých kolegů jsou správné, já ve Vašem případě i když se bráníte dala dokrm po kojení, stačí ob kojení, nebo jak si dítě žádá, a to vše ještě neznamená, že se nevrátíte i ke zcela čistému kojení. Je to také o Vaší psychice, také máte i genetický základ, je potřeba zvýšit příjem tekutin z Vaší strany, u nás maminky užívají bylinkové čaje , Emulips a homeo Ricinus communis 5CH i vícekrát denně- na tvorbu MM, pozor, 10 minut před nebo po jídle a pití rozpustit v ústech.
Já pevně věřím, že vše dobře zvládnete s Vaší paní doktorkou. S pozdravem A. Kovářová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.