Dobry den Nejaky cas mam potize koznim onemocnenim. V oblasti vnitrni strany stehen a rozkroku s
Dobry den
Nejaky cas mam potize koznim onemocnenim.
V oblasti vnitrni strany stehen a rozkroku se mi vytvorili vyrazky, asi plisne
ze zacatku byl prubeh cerveny, svrny, a pak se rozsirovaly,
postupne ve stredu bledly, a obraje tvorily cervene hranice, takove mapy.
Porize pretrvavaji asi 4mesice. Zkousel jsem zkusil lecit a pozivat ruzne pripravky a koupele.
Mel jsem dostupne tyto leky:
Hypermangan, hermankova mast, Canespor, Exoderil, LipoCream, Canesten,
Vyrazka mi nepusobi zadne vetsi potize, nesvedi, nepali, ale pokud bych ji nemazal,
postupne se rozleza a zvetsuje. Nejvic mi asi pomaha Exoderil, ale poresto se ji nemohu zbavit uplne.
Taky nevim za neni jineho puvodu nebo jsem zvolil spravny postup lecby.
Puvodne jsem nmslel ze jsou vyrazky-zarudnuti od zapareni, protoze se mi objevily
v letnim obdobi kdyz byly vyssi teploty, a pouzival jsem tesnejsi obleceni, treba na moto ap.
Potize ale pretrvaji dal i nyni v chladnejsim pocasi.
Samozrejme pouzivam volnejsi obleceni, dodrzuji dukladnou a beznou hygienu.
Je mi 49roku, nejsem alergik, nepracuji v zadnem agresivnim nebo nebezpecnem prostredi.
dekuji za odpoved a radu. Karel K.
Nejaky cas mam potize koznim onemocnenim.
V oblasti vnitrni strany stehen a rozkroku se mi vytvorili vyrazky, asi plisne
ze zacatku byl prubeh cerveny, svrny, a pak se rozsirovaly,
postupne ve stredu bledly, a obraje tvorily cervene hranice, takove mapy.
Mel jsem dostupne tyto leky:
Hypermangan, hermankova mast, Canespor, Exoderil, LipoCream, Canesten,
Taky nevim za neni jineho puvodu nebo jsem zvolil spravny postup lecby.
Potize ale pretrvaji dal i nyni v chladnejsim pocasi.
Samozrejme pouzivam volnejsi obleceni, dodrzuji dukladnou a beznou hygienu.
dekuji za odpoved a radu. Karel K.
Dobrý deň,
podľa Vášho popisu sa veľmi pravdepodobne jedná o kožné mykotické (plíňové) ochorenie, tzv. Tineu inguinalis, ktorého liečba spadá do kompetencie dermatologa. V prípade úsporných potaží a nedostatočnosti lokálnej liečby je potrebná celková liečba antimykotikami. Samozrejme, až po dôkladnom vyšetření.
S pozdravom,
S. Felšöová