Dobrý den, náš syn má čtyři písmenka ADHD. Dnes mu je jedenáct. Mnohé překonal a jsme na něj opravdu

1 Počet odpovědí:
náš syn má čtyři písmenka ADHD. Dnes mu je jedenáct. Mnohé překonal a jsme na něj opravdu pyšní. Jsem názoru, že důsledná výchova a terapie dělají divy. Dochází k soukromému psychologovi, spolupráce s ním je úžasná. Za služby, které si platíme máme jeden benefit, kterého si nesmírně ceníme a to zachování mlčenlivosti anonymity. Bohužel to samé nelze říci o pediatrovi. Každé dva roky do zprávy v knížce napíše- sy. ADHD. Kluk je fakt na tom dobře. I v PPP o nás mluví jako o ukázkových. V minulosti chtěl pediatr, abychom navštívili i pedopsychiatra a užívali medikaci , dva psychologové i v PPP sdělili, že to nevidí jako opodstatněné - brát medikaci. Stejného názoru je i neurolog. Jak říkám, tyto děti potřebují důslednost, vynaložené úsilí se vrací zpět. Sami jsme si vyhledali pomoc a série terapií funguje, nikdo nám a hlavně pediatr nepomohl nic tak skvělého vyhledat. Nejhorší na tom je, že syn sám je z toho frustrovaný, když si tu knížku četl, že tam pediatr opět napsal sy. ADHD....Mám právo, aby informace, které nechci zaznamenávat, nebyly zaznamenány? Mám právo v takovém případě na anonymitu a soukromí? Tohle není cukrovka nebo vysoký krevní tlak. Štve mě to, že je tím limitovaný. Chtěl by na střední vojenskou školu, dobře se učí a na tomhle by mohl pohořet. To je ten další důvod. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. Pediatr nebyl ve výběru, omlouvám se tedy.
Dobrý den. ADHD je diagnosou, stavem, podobně jako diabetes nebo vysoký TK. Nevím do jaké knížky je diagnosa zaznamenána, ale knížka tedy nebude veřejná na četní pro kohokoliv a slouží jako doklad dítěte o zdravotním stavu. Máte asi na mysli knížku - sešit, kam pediatr zaznamenává preventivní kontroly, očkování,.. atd. V tom případě dokument slouží zase jinému lékaři nebo zdravotnickému pracovníkovi a ne učiteli, sociálnímu pracovníkovi, úředníku... Samozřejmě s vámi souhlasím - výchovou, vedením, režimem můžete zlepšit mnohé. Léky se používají často u velké nepozornosti, roztržitosti, kdy vidíme, že dítě tím stavem strádá a nemůže se samo dobře učit. Takovým dětem léčiva ve spolupráci s psychiatrem velmi pomohou a začnou prospívat - ve škole, v rodině. Problém není jednoduchý a není každý člověk stejný, je třeba přistupovat ke každému zcela individuálně.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.