Dobrý den. nalezl jsem si na krku před týdnem malou bulku pod kůží, přesněji na levé straně krku
Dobrý den.
nalezl jsem si na krku před týdnem malou bulku pod kůží, přesněji na levé straně krku více na levé časti vzadu tak 8 cm pod uchem -- taková malá mezi jemnou pevnou strukturou bulka pod kůží která je o polovinu menší než hrášek a nebolí na dotek jen když na ní velmi silně zatlačím prsty více tak trochu vystřeluje menší bolest. Bulka nezpůsobuje žádnou jinou bolest a nebo diskomfort. Také s ní mohu lehce pod kůží pohybovat - např. když na ní zatlačím tak mi jakoby ujede do strany pod tlaky prstů. Bulka je tak malá že není na oko pod kůží vidět a nezpůsobuje žádné zabarvení ani otevření / krvácení
o dva dny později jsem nalezl menší bulku na levé mandli v ústech - má stejnou barvu jako ostatní tkáň - možná trochu nažloutlá a na dotek je citlivá až trošku bolestivá, jinak to nebolí vůbec. Nevím jestli to tam už nemám od narození například - někdy když polykám jídlo tak mě tam jakoby na tom místě zašimrá - skoro jaky by mi tam kus jídla uvízl, ale nejde o nějaké potíže s polknutím atp. - jen takový pocit na který sem už od dětství zvyklý, ale jak říkám, nevím jestli to má něco společného s touto bulkou - asi cystou. Dříve sem si jí nevšiml- Jinak na pravé mandli mám menší růžový - bílý flíček - nevím jestli to je součást tkáně a nebo jestli jde o infekci..? Jinak nemám žádné bolesti v oblasti hlavy a krku a ani tyto mandle nejsou nateklé - občas po kouření cigaret a nebo delší době bez tekutin mě škrabe v krku ale to odejde hned po vyčištění zubů a nebo doplnění tekutin.
Nakonec 16.6.2019 po požití marihuany kouřením - šlo opravdu jen o malé množství zhruba desetina gramu - doposud jsem kouřil jen jednou za půl roku, jelikož je mé tělo a mysl na tuto látku velmi citlivé - např. stavy úzkosti a strachu po požití. - tak po požití u mě došlo k silné hyperventilaci (silně jsem do sebe kouř natahoval) a podle lékařů by to mohlo souviset s úzkostmi a nebo stresem, kterému sem již delší dobu vystaven. A nebo by mohlo jít o něco jiného... ale myslím, že tato událost odstartovala tyto stavy, které nejsou už ani zdaleka tak silné ale občas na mě přijdou tak 2x 1x do týdne např. při stavu úzkosti a nebo požití silné kávy - ale nejde o nic hrozného - trochu se mi motá hlava a dá mi vetší práci dýchat správně nosem, a je mi dost zle od žaludku a cítím při tom úzkost -stažený žaludek a zvýšený tep atp. ale během 30ti minut až hodiny je to pryč -- píšu to proto, že by to mohlo mít vše něco spolu společného a nebo naopak - nevím.
Zítra mi bude 32 let, občas piju alkohol ale rozhodně né tvrdý a ani pivo tolik - spíše víno a kouřím v průměru tak 3 cigarety denně, dříve sem kouřil o dost více - krabička denně na střední škole a nekolik let poté počet ustupoval a ustupoval. Dnes některé dny nekouřím třeba vůbec. Celkově jsem za posledních 15 let zdravý - sem tam jednou za rok chřipka a když mi bylo 9 let tak jsem prošel operací slepého střeva -- na varlatech jsem si nahmatal cystu před osmi lety a poté výrostek pod žebry, který má i můj otec - tyto věci nikdy žádné zdravotní potíže nepůsobili.
Přikládám fotografie ústní dutiny pro lepší představu.
Předem děkuji! Hezký den.
Přikládám fotografie ústní dutiny pro lepší představu.
Předem děkuji! Hezký den.
Dobrý den, píšete o stavech úzkosti. Úzkost i stres se mohou projevovat i na tělesné úrovni - třeba motáním hlavy, špatně od žaludku. Dnes spousta psychologů s úzkostí a stresem umí pracovat, umí Vás naučit, jak zmírnit dopady stresu, jak mírnit úzkosti. Na internetu jsou profily jednotlivých psychologů s jejich zaměřením - můžete si vybrat. Někteří pracují "na pojišťovnu", jiní chtějí platbu cash, od toho se také odvíjí čekací doby. Radila bych Vám nebát se a s vybraným psychologem to zkusit. Co se týká nálezu na krku, nepůsobí to vážným dojmem - nějaká reakce v podkoží (na štípnutí, uhráka), sledujte a kdyby se v čase zvětšovala nebo začla bolet, obraťte se na svého praktického lékaře. Nález v krku bych nyní také neřešila, pokud budete nemocný, pak bych konzultovala vše s lékařem ORL. S pozdravem MUDr. Hlaváčová