Dobrý den, na základě vyšetření jsem bral po dobu 14 dnů antibiotika na Lymeskou nemoc (borelióza). Dle lékařské zprávy se mám dostavit na kontrolu po dovyužívání cestou dermatologie. Bývá v těchto případech odebrána krev, nebo se jedná pouze o "optickou" kontrolu zasaženého místa? Pokud se odebírá krev, jak je dlouhá doba, než se nemoc v krvi projeví.
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, doba jak pozitivizace serologického vyšetření na Lymsku borreliosu bývá různě dlouhá, zrovna tak negativizace po přeléčení.
ve vašem případě se bude jednat o kontrolu kožního nálezu,případně dostanete žádanku na kontrolní serologii s odstupem.
s pozdravem MUDr.Hana Pertlová
s pozdravem MUDr.Hana Pertlová