Dobrý den můžou se kalnormin tablety 1g drtit nebo rozkousavat protože já to právě že takhle dělám vyte já mám problémy z polikanim prášku právě že mi to vůbec nejde ať se snažím jak se snažím vždycky mi to nevyjde takže ty prášky musím rozdrtit nebo je rozkousat nedávno mi zjistili nízký draslík v krvi mám mírnou hypolakamii zjistili mi jen 3.4 draslíku v krvi tak se chci zeptat jestli se nic nestane po rozdrceni nebo rozkousavani těch prášku a jestli to zabírá ty prášky i tímto způsobem děkuji
Dobrý den, kalnormin se doporučuje konzumovat nerozkousaný (státní ústav pro kontrolu léčiv) - důvod není uveden.
Draslík můžete také zvýšit kobzumací meruněk, banánů, švestek, čokolády, ořechů, kvasnic (více info na internetu). S pozdravem MUDr. Hlaváčová