Dobrý den, můj dotaz se týká zápachu moči. Již delší dobu (v řádu měsíců) si všímám, že moje m
můj dotaz se týká zápachu moči.
Již delší dobu (v řádu měsíců) si všímám, že moje moč zapáchá silně chemicky. Ani k ní nemusím čichat, je to cítít dost intenzívně.
Myslela jsem, že je to například po užívání wobenzymu, ale zápach přetrvával, i když jsem ho nebrala.
Žádné léky dlouhodobě neužívám, bolest při močení necítím.
Čím to může být?
Děkuji, Veronika
můj dotaz se týká zápachu moči.
Žádné léky dlouhodobě neužívám, bolest při močení necítím.
Čím to může být?
Děkuji, Veronika
Dorbý den,
zápach moči může být způsoben různými příčinami.
Jednou z nejčastějších jsou poravinové doplňky,např. vit B, ale ty neužíváte, stejně jako jiné léky. Pak dehydratace a nedostatečný pitný režim, změna stravování / ketodiety a pod, hodně bílkovin/, pokud je zápach spíše sirný, může se jednat o onemocnění jater, pokud je acetonový, může značit cukrovku, pokud po amoniaku, pak nadměrnou konzumaci bílkovin. MOč může čpět i po cigaretách nebo jiných vdechovaný aromatických látkách, ... je třeba zhodnotit i její barvu a hustotu. V krajním řešení se může jednat o onemocnění ledvin nebo močových cest a močového měchýře.
Nabízí se vyšeření chemické u praktického lékaře.
S pozdravem, dr. Krninská
Po užívání některých léků moč zapáchá ještě několik dní až týdnů podle toho, kdy se v těle rozloží a plně vyloučí metabolity dané užívané látky.
zápach moči může být způsoben různými příčinami.
Nabízí se vyšeření chemické u praktického lékaře.
S pozdravem, dr. Krninská
Vážená paní Veroniko, doporučím Vám se s dotazy obrátit na nějakého internistu / urologa. Já jsem veterinář, takže Vám mohu pomoct s nemocnou kočkouo / psem / králíkem.
Dobrý den, tot je dotaz pro urologa nikoli pro gastroenterologa. Obraťte se na urologickou ambulanci. Přeji hezký den
Dobrý den Veroniko, souhlasím s MUDr. Krninskou.
s pozdravem Tomáš Krystl
s pozdravem Tomáš Krystl