Dobrý den, mohu se zeptat je 2 týdny jsem měl teploty 39 průjem a bolesti břicha. Šel jsem k lékaři a doktorka mi udělala CRP které bylo 110 mg/l, udělala výtěr. A řekla mi ať beru tasectan 500 mg. Za 3 dny byli výsledky výteru a zjistili bakterii. Za dva dny jsem šel na další vyter dnes výsledky a pořád tam mám bakterii a musím ještě na 3 výtěr. Na praxe do školy mě nechtějí pustit. Prosím zda-li nevíte jak se bakterie zbavit. Dr řekla že prý mléčné výrobky a probiotika děkuji moc
Dobrý den, průjmové onemocnění i s bakteriální příčinou má uvedené příznaky. Léčbou je v první řadě hradit tekutiny a minerály a také dieta - to by mělo vést k vyléčení infekce. Můžete použit po omezenou dobu podpůrné prostředky - Smecta, Tasectan Duo, Endiaron.... Nevím o jakou bakterii se jedná a co děláte za praxi ve škole - asi s jídlem a potravinami. Zřejmě z tohoto důvodu chce mít škola potvrzení, že již nejste infekční pro okolí (např. příprava jídla v jídelně,...)
S pozdravem
S pozdravem