4 Počet odpovědí:
Dobrý den, minulý týden v pátek jsem skákala na švihadle a bohužel se mi podařilo pravou nohou doskočit z poloviny na beton a z poloviny na trávník, který je vůči betonu podsazený o zhruba 10 centimetrů. Zvrknul se mi kotník, na nohu jsem do večera nemohla vůbec došlápnout, hned od začátku byl kotník ledován, ale i tak se kolem kotníku
(hlavně v přední části a pod kloubem), udělala modřina. Teď po 7 dnech už modřina mizí, je spíše už jen zeleno - žlutá, ale otok trvá. Došlápnout na nohu mohu, ale jiný pohyb je bolestivý. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to normální a otok i bolesti odezní po delší době, nebo jestli mám navštívit lékaře? Závodně sportuj a tak bych nerada něco podcenila - na druhou stranu bych nerada osobně “ohrožovala” v dnešní době lékaře nějakou banalitou. Předem moc děkuji za odpověď a moc děkuji i za to, co pro ČR v těhle těžkých chvílích děláte!
obrý den,
měla byste zajít na chirurgii, aby Vám udělali rentgen, a i když bude v pořádku, můžete mít poraněné vazy , což by vyžadovalo klid a fixaci, zvlášť, když sportujete. Zdravím, kroupa

Mezi velikostí modřiny a poškozením kloubu není přímá kolerace, velká modřina nemusí být nic vážného a naopak. Částečné poškození vazu asi bude - pevnou obuv, nebo ortezu s postranní fixaci,chodit do bolesti po rovném, pokud nebude to 3-4 týdnů v pořádku,pak kontrola traumatologem .
rozhodně podporuji názor kolegy Kroupy, že je na místě absolvovat rtg vyšetření, pokud možno i vyšetření traumatologa, či ortopeda.
MUDr.Zbyněk Dvořák
Souhlas, bez rtg nelze o stavu kostí rozhodnout. A i pokud to není zlomené, chce to minimálně ortézu na 3 týdny.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.