Dobrý den, minulý týden jsem měla velky kašel,horečku,únavu, prakt.lékař mi řekl,že to vypadá na zápal plic,nasadil antb.Klacid na 7 dni.Na Rtg mě neposlal,dělal CRP-neřekl nic.Pokud se zhoršim,mám přijít,jinak jen zavolat. RTG se v tomto případě nemusí dělat? Moc děkuji.
Dobrý den - diagnoza zápalu plic spočívá v tom, že jste byl/a lékařem vyšetřena. Doplnil si některé testy v ordinaci - třeba vámi zmíněné CRP z krve. Na základě vyšetření, aktuálního zdravotního stavu a třeba dalších nemocí se kterými se léčíte vyslovil podezření na zápal plic. Jistě by po léčbě měla následovat kontrola. Popř. i dříve, pokud by se váš zdravotní stav nelepšil.
S pozdravem
S pozdravem