Dobrý den, měla bych dotaz ohledně piercingu do pupíku. Nechala jsem si ho píchnout zdravotní sestrou, je to už 14 dní a vše probíhalo v pořádku. Teď 3 dny, když to čistím nebo při větším pohybu mě to bolí, ale není to zarudlé a nehnisa to. Je to normální reakce hojení? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, s piercingem v pupku buďte extrémně opatrná - k pupku se sbíhají embryonální pupeční žily, které ale někdy persistují a stále vedou krev směrem do portální žíly a jater - dá se touto cestou přenést infekce a může vzniknout trombóza portální žíly nebo jejích větví, v extrémním případě až hnisavá pyleflebitida. Je to nebezpečná věc, raději jej odstraňte.