1 Počet odpovědí:
Dobrý den, měla bych asi trochu hloupý dotaz a nechci hned plašit u své obvodní lékařky.V jakých případech je třeba se přeočkovat proti tetanu? Před dvěma dny mě poškrábal kocour, nic velkého, pouze se leknul a párkrát do mě zaťal drápy v oblasti zad. Bydlíme na vesnici, takže může běžně přijít do styku s hnojem apod. Dnes večer se mi objevila vyrážka, dočetla jsem se, že to je jeden z příznaků tetanu. Přeočkovaná jsem byla cca před 5 lety. Kočky na nic očkované nejsou. Myslíte, že je třeba se u poranění takovéhoto typu obávat nákazy?
Dobrý den, pokud jste byla očkovaná proti tetanu zhruba před 5 lety, máte dostatečnou ochranu proti této nemoci. Pokud je Vám méně než 60 let, tak stačí očkocání 1x za 15 let. Nad 60 let je již doporučeno 1x za 10 let (je to dáno horší odpovědí imunitního systému na podání očkovací látky ve vyšším věku). Ránu si zdezinfikujte a mohlo by to být v pořádku. Pokud by rána otekla, hnisala nebo jste měla teploty - běžte na vyšetření k prakt. lékaři. S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.