Dobrý deň, Mám problém s bolesťou třísla, ktorá trvá už skoro 2 mesiace. Bolesť sa prejavuje ob
Dobrý deň,
Mám problém s bolesťou třísla, ktorá trvá už skoro 2 mesiace.
Bolesť sa prejavuje obecne pri vyraznejšom zaťažovaní brušného svalstva, samotnom zaťažovaní třísla, ale napríklad aj pri kychnutí.
Kýla podľa príznakov (nenašiel som si žiadnu ,,výduť" tenkého čreva a taktiež sa za tie 2 mesiace sa tá bolesť nezhoršuje) pravdepodobne nebude problém.
Zápal v třísle taktiež asi nebude problém (moje tvrdenie je odvodené iba porovnaní veľkosti lymf. uzlín pri slabinách na oboch nohách).
Aktuálne pre bežné fungovanie (práca, prechádzky etc.) to nie je problém. Problém mám práve s aktívnym športovaním, kde má táto bolesť obmedzuje.
Môj dotaz znie najmä či v mojom prípade je prijateľné, nohu a trieslo opäť zaťažovať aktívnym športovaním, alebo tento problém si vyžaduje dlhodobejší kľud ako 2 mesiace.
Pripomeniem že bolesť nevznikla po nejakom silnom úraze a taktiež nie som si vedomý žiadneho pohybu, alebo okamihu odkedy presne táto bolesť začala.
Veľmi pekne ďakujem za každú radu
S pozdravom
Mám problém s bolesťou třísla, ktorá trvá už skoro 2 mesiace.
Veľmi pekne ďakujem za každú radu
S pozdravom
Dobrý den. Podle popisu bych řekl, že to přece jen bude kýla v tříselné krajině. Nemusí být nutně pravá tříselná, existují tam i další prostory, kde se kýla může udělat - stehenní, obturátorová ap. Nemusíte jí nahmatat, pokud nevíte, co máte hledat. Napoví taky ultrazvukové vyšetření břišní stěny.