dobrý den mám pořád sucho v krku a v nose a byla jsem dvakrát léčena na nějakou infekci v nose je možné že se nevyléčila,protože když jednou za 3 dny smrknu tak mám pořád takové zelené chuchvalce suché na kapesníku jinak rýmy nic nemám a předtím jsem měla to samé ale i s troškou zaschle krve,tak je možné že se to nevyléčilo nebo to je normální že to mám zelené a může to být třeba že to jde z nosu ven a je to jinde v těle a bolí mě třeba zub moudrosti je možné že i od něho by se to dostalo do nosu třeba děkuji moc za odpověd naschledanou.
Dobrý den, zelené smrkance znamenají, že obsahují hnis, tzn. že v nose probíhá bakteriální zánět (zánět ze zubu by byl patrný v ústní dutině, ne v nose). Zánět může probíhat v nosních a čelních dutinách s produkcí hlenu a hnisu do nosu. Dobře se osvědčila nosní konvička a výplachy denně vodou s kuchyňskou solí (k dostání v lékárně nebo zdravotnických potřebách nebo na internetu). Sůl je hypertonická, vytáhne vodu z bakterií, které pak nemohou fungovat. Přitom sliznice nosu posílí, jako mořská voda.
S pozdravem MUDr. Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Hlaváčová