Dobrý den, mám oboustrannou triselnou kylu na kontrolu kdy mi zdeli termín operace mám jít až v půlce srpna. Ale už dva dny mám divný tlak ve střevech, a když něco sním tak do hodiny mám tekutou stolici, a myslím že jsem mnel i teplotu. Mám čekat na termín kontrolu a nebo hned ji na chyrugii? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, pokud jsou bolesti v levém podbřišku a měl jste průjmovité stolice, mohlo by se jednat o zánět výchlipek střevních v oblasti esovité kličky nebo konečníku, tzv. divertikulitida - to by se určitě mělo vědět před operací tříselné kýly, protože operace vlevo v terénu zánětu tlustého střeva je trošku problematická, existuje riziko přestupu zánětu na implantát - síťku. Jinak tu čekací dobu k operaci máte dost dlouhou - na jiných pracovištích dostanete termín třeba do 3 týdnů.