Dobry den,mam nekolik let problem s klouby.Klouby me krupou snad uplne vsechny a mam celkovou bolest rukou a nohou a takovou slabost jak pri chripce.Zacalo me to pred prvnim synem a to je 4 a pul roku,kdy jsem to resila na ortopedii a revmatologii.Na ortopedii me vysetril a dal mi leky na chrupavku,ale bez vysledku.Na revmatologii me vysetrila a udelala krevni testy se zaverem,ze mi to zrejme dela hypermobylita.Kdyz syn mel 2 roky,tak byl chvilku klid a ted po druhem porod a to je pul roku se mi to zas rozjelo.Uz nevim na koho se obratit,ci jak to resit.Jeste velky spouštěč a vetsi zhorseni je,kdyz si dam treba jen jedno pivo a to to mam od doktora doporucene,jelikoz mam velmi nizky tlak a leky brat nechci.Proc to zhoršuje alkohol?Muze tam chybet nejaky vitamin,ci ta chrupavka je spatna a po alkoholu se to zhorsi?Muzou ty klouby byt jeste tim tehotenstvim oslabeny,kdyz je to pul roku?Koupila jsem si kamzik,GS vapnik,horcik,zinek premium a to beru uz dyl a ted jsem si nove koupila condrosulf 400mg a to beru 2 dny.Moc dekuji a snad uz mi nikdo pomuze.
Dobrý den, Váš stav mne velmi připomíná autoimunitu - tělo bojuje proti vlastním orgánům a tkáním a třeba i kloubům. Obraťte se zpět na praktického lékaře a revmatologa k provedení kontrolních vyšetření. Pokud užívané látky a doplňky nemají větší efekt - neberte je. Ve vašem případě je to zbytečné. Každé onemocnění a stav má nějak vývoj - to se může za několik let posunout a testy dají jasnější odpověď a možností léčby - proti zánětu a bolesti.
S pozdravem
S pozdravem