Dobrý den, mám dotaz - ve středu jsem po delší dobu zadržela močení, celý močák se mi "narušil", chodila jsem pak na wc každou chvíli a hodně rozbolela záda dole. Velmi mě také bolela hlava, na což jinak netrpím. Odpoledne jsme měla zvýšenou teplotu a "třesavku", záda bolela hodně v dolní části a taky šla bolest jakoby do kyčlí a i do nohou + velká únava.
(Předtím o víkendu jsem měla částečný "náběh"na gynekol.zánět, ten však přestal a taky mě pobolívalo břicho, to je také ok). . Při močení nic nebolí, celkem se to ustálilo, ale stále mě bolí v dolní části zad - taková mírné tupé pobolívání. Chtěla jsem se zeptat, zda se může např. jednat o zánět ledvin? je možné, že by to vzniklo po zadrženém močení? bojím se, zda když počkám několik dnů, abych něco nezanedbala, ale bolest není tak velká, abych běžela hned k lékaři....nevím, jaký by měl případný zánět ledvin průběh - zhoršovalo by se to rapidně? když příznaky ustoupí, mohu být klidná? mám strach, aby to nepřerostlo v něco chronického..mám možnost v práci udělat sedimentaci, prokázalo by se tím něco? nebo proužky na moč? ukáží mi něco? děkuji moc
Dobrý den, zkuste si test moči phan papírkem, při patologickém nálezu nebo při trvání potíží si zajděte na vyšetření, s pozdravem Friedová
Dle vašich potíží se pravděpodobně nejedná o urologické onemocnění.