Dobrý den, mám dotaz ohledně zdravotní dokumentace. Zajímá mě, co vše má u sebe evidováno praktik.
mám dotaz ohledně zdravotní dokumentace. Zajímá mě, co vše má u sebe evidováno praktik. Např. byl jsem letos na urologické operaci v nemocnici, praktik o tom vůbec neví. Nemám v plánu mu to ani, sdělovat. U praktika jsem nebyl cca 4 roky. Zajímá mě zda mu zprávu z nemocnice někdo pošle, nebo v nějakém systému si to může zjistit, že jsem byl operován+co vše za vyšetření jsem podstupoval.
Děkuji moc za odpověď
Děkuji moc za odpověď
Dobrý den. V první řadě Váš praktický lékař je ve Vašem životě (a v místním zdravotním systému) moc důležitý, proto by měl vědět o Vašem zdravotním stavu. Protože jednou k němu přijdete s akutními potížemi a možná dřívější urologická operace (jako informace) bude moc důležitá. Tedy doručte praktickému lékaři propouštěcí zprávu - můžete osobně, můžete poštou, elektronicky. Některá pracoviště zprávu mohou praktickému lékaři odeslat poštou, bohužel to spíš bývá výjimečné. V předávání informací moc český zdravotní systém nefunguje - v tomhle jsme stále asi jak v 18. století.
S pozdravem
S pozdravem