Dobrý den,mám dotaz ohledně svého sedmiletého syna,který nastoupil ted v září do školy.Měl odklad.Od malička to bylo s ním hodně těžké.Jako miminko býval honě uplakaný v den i noc,často pak protivný,když už byl starší,agresivní hodně,tvrdohlavý.Ted máme skoro denně stížností ve škole na syna,neposlouchá vůbec učitelku,na hodinách neustále vyrušuje učitelka není schopná tímto vyučovat,na něho nic neplatí.Má poruchu pozorností a vývojou dysfázií zjištěnou klinickým psychologem,ale myslím si,že má také ADHD.Rádi bychom se k Vám objednali,bo si už nevíme rady,ve škole jsou bezradní.Prosím poradte,k psycholožce chodíme jednou za půl roku připadá mi to málo a moc nám neporadila.Porod proběhl v pořádku,narozen v termínu,spontánním porodem-klasickým.Už v porodníci křičel nejvíc atak se s ním neustále trápíme,psycholožka se zmínila spíš o ADD já ho vidím jako ADHD i ve škole si to myslí učitelka a školní psycholog.Poradte.Dík
Víte v tomhle je těžké radit, když vlastně jediné, co člověk má, je pár řádků od rodiče. Rozumím tomu, že už jste bez radní a že děláte a snažíte se, jak nejlépe umíte. Do školy se dá pořídit asistent, ten by mohl usnadnit výuku učitelce a zároveň být přítomný o přestávkách u vašeho syna. Tím pádem by se zabránilo nějakým velkým problémům. Asistenta si můžete vyřídit i vy sami, pokud vám ho neschválí škola, jediný rozdíl je v tom, že si ho potom platíte. Zkuste to nejdřív v rámci školy, potom bych řešila asistenta soukromě. Ulehčí se všem.
Pokud chcete řešit vznik nemoci, proč to má, co je příčina a co se s tím dá dělat, ozvěte se. Přeci jen asistent je pokrytí problému, nikoliv vyřešení podstaty.
Držím palce a krásný den.
Držím palce a krásný den.
Můžeme se se synem a s Vámi setkat? Jinak je to složité vykládat. Musíte si kontakt vybrat.
Zdraví Phdr. Marie Vignatiová Brno
Zdraví Phdr. Marie Vignatiová Brno