Dobrý den. Mám dotaz. Od doktora mám předepsaný lék, který si doma aplikuji intramuskulárně. Lék je takový olejíček (nechci říkat co je to přesně za lék, jelikož na jiné stránce mě určité osoby začali neprávem označovat za feťáka apod. I přesto že tomu nerozuměli). Už jsem si píchl mnoho injekcí, ale poslední dobou se mi stává že po vytažení jehly z kůže látka začne vytékat ven. Postup dodržuji a píchám to tak, jak to mi to bylo řečeno on nejednoho lékaře. Prosím o vysvětlení, případně o radu. Předem děkuji za každou pomoc.
Dobrý den, konzultujte s lékařem, který Vám injekce předepisuje. Vytékání může být způsobeno tužším svalem, ev. podkožím. Zkuste sval před aplikací prohřát - nejlépe pohybem - šetrně pomasírovat, uvolnit a teprve pak injekci aplikovat.
S pozdravem MUDr. Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Hlaváčová