Dobrý den, mám chronický kašel. Byla jsem na plicním oddělení a všechny výsledky vyšetření byly v naprostém pořádku. Kašel nemá žádnou konkrétní příčinu. Někdy kašlu v noci, někdy během dne. Nemám žádnou alergii, astma, na nic neberu léky. Jsem nekuřačka, nezadýchávám se, netrpím dušností. Reflux byl vyšetřením vyloučen. Poradíte mi, prosím, co užívat, abych se kašle úplně zbavila? Kašlu v průběhu celého roku, počasí nebo roční období nemá na kašel vliv. Předem moc děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den, i když provedené testy vyloučily astma nebo reflux - přesto vyzkoušejte, zda-li s léky na tyto potíže se kašel nezmírní nebo nezmizí. Někdy je vhodné po určité době testy znovu provést, zda-li se něco nezměnilo. Jinak zatím na chronický suchý kašel můžete vyzkoušet Levopront sirup/ kapky a celkově antihistaminikum (třeba Claritine). Někdy se příčina nenalezne i po podrobném vyšetření. S pozdravem