Dobrý den, mám 15-titýdenního syna a před asi týdnem se u něho objevil ekzém. Začalo to nejdřív
mám 15-titýdenního syna a před asi týdnem se u něho objevil ekzém. Začalo to nejdřív 2 flíčky na bradě a před pár dny se to najednou zhoršilo- má “rozbité” tváře, čelo a pravé víčko, ucho, zápěstí a nárty. Jeli jsme k pediatrovi a ten nám jen řekl, že ho mám koupat v oleji a mazat jemným předepsaným kortikoidním krémem. Nemám prý vyřazovat žadné potraviny (stále ho kojím) ani není potřeba měnit prací prášky apod. Řekl, že se jedná o genetickou nemoc (atopický ekzém má můj manžel a jeho prarodiče), takže nejde o alergie, tudíž změna jídelníčku ani jiných spouštěčů by ničemu mepomohlo. Já osobně nemám žádné zkušenosti s ekzémem, a tak vůbec netuším, co bych měla dělat. Na internetě si čtu informace o této nemoci a všude se píše, že změna jídelníčku a detergentů je nutná. Syna někdy chytne takový záchvat svědění, že brečí hodinu, a pak usne z únavy. Co bych prosím Vás měla dělat, jsem zoufalá, každý mi říká něco jiného a já nevím, jak postupovat.
Předem Vám děkuji za Vaši pomoc.
S pozdravem
Jana
Předem Vám děkuji za Vaši pomoc.
S pozdravem
Jana
Dobrý den, Váš syn patří do kožní ordinace. Pediatr Vám na začátek poradil dobře, ale je nutné stanovit přesnou diagnozu a Vám vysvětlit, co máte a hlavně nemáte dělat v péčí o kůži.
To vše po zhodnocení aktuálního stavu zánětu kůže.
Svědění, které jste popsala jde určitě řešit.
MUDr. Alena Kyslíková
To vše po zhodnocení aktuálního stavu zánětu kůže.
Svědění, které jste popsala jde určitě řešit.
MUDr. Alena Kyslíková