Dobrý den, koncem ledna mi byla z jaterních testů zjištěna mononukleóza. 2 týdny jsem proležela, potom se to začlo zlepšovat. Teď už nepociťuji žádné příznaky. Byla jsem po třech týdnech na kontrolních testech a ty byly už v pořádku. Bohužel mi pan doktor neřekl, jak dlouho ještě mám dodržovat klidový režim (co se týče sportu) a jak dlouho musím dodržovat dietu a nepít žádný alkohol. Budu ráda za odpověď, děkuji.
Dobrý den, to právě záleží na průběhu nemoci a na kontrolách krve - pokud budeme mít krevní obraz a jaterní testy na kontrole v pořádku - můžete režim uvolnit. Teď také odpočívejte a dopřejte si aspoň procházku. S pozdravem