Dobrý den, jsem zdravý muž, je mi 24 let a mám zrovna státnice, stále jen sedím a ležím doma a učím
jsem zdravý muž, je mi 24 let a mám zrovna státnice, stále jen sedím a ležím doma a učím se už několik měsíců. Jsem štíhlý, bez DM či dalších projevů aterosklerózy, ale fyzicky poslední dobou aktivní nejsem kvůli škole. V anamnéze nemám žádné trombotické příhody. Od včerejška mám divný pocit v lýtku, takový tlakový, neřekl bych, že svalový. Dal jsem si 500 mg Aspirinu - pomůže vůbec antiagregace něčemu? Nemám otok ani zvýšenou náplň žil, mám negativní Homanovo znamení, kůže je normální barvy, není teplejší ani světá. Mám se obávat flebotrombózy?
Dobrý den - nejsou jasné symptomy flebotroombózy .
ale pro váše klidu nechte si vyšetřit u PL. a on při podezření vás pošle k US žil DK .
-Mimo jiné v případě flebotrombozy tak léčba je antikoagulační terapie , antiagregace nestačí.
s pozdravem
s pozdravem