Dobrý den, Jsem v zahraničí a dostal jsem na kašel předepsán od lékaře dihydrokodein bitartrat (jest
Jsem v zahraničí a dostal jsem na kašel předepsán od lékaře dihydrokodein bitartrat (jestli to překládám správně) v množství 150 mg denně (2x75mg). Lék nemá příbalový leták, ale dle příbalových letáků jiných výrobců je uváděna maximální dávka 30 mg denně. Existuje nějaké zásadní riziko když si vezmu uvedených 150 mg?
Děkuji.
Děkuji.
Dobrý den - čtěte příbalový leták a dávkování léku, který na kašel máte předepsán. Jinak vyrobený kodein může mít jiné dávkování. Ano, v Česku se často používá např. 15 mg tbl na noc k zabránění suchého dráždivého kašle.
S pozdravem
S pozdravem