2 Počet odpovědí:
Dobrý den, jsem v těžké životní situaci, jak finanční, tak s bývalým partnerem (otcem mého dítěte). Problémů se zase poslední dobu nabalilo víc a mě čím dál častěji napadá, že by bylo lepší, život ukončit, než ho žít takový. Nakonec se rozmyslím a ani nedokončím myšlenku, protože si říkám, že mě potřebuje hlavně syn. Po konzultaci s obvodním lékařem, kdy jsem měla prosbu o doporučení k psychologovi, abych se mohla někde alespoň vypovídat mi bylo řečeno, že jsem přece takový veselý člověk, který nic takového nepotřebuje. Je nějaká možnost, jak se dostat k nějakému odborníkovi bez doporučení obvodního lékaře?
Dobrý den, doporučení obvodního lékaře k návštěvě psychologa nepotřebujete. Můžete se objednat přímo ke konkrétnímu odborníkovi. Jestliže jste v těžké finační situaci, zřejmě budete potřebovat psychologa, který poskytuje služby hrazené ze zdravotního pojištění. V takovém případě Vám doporučuji zadat ho googlu slovní spojení "klinický psycholog" a ověřit si telefonicky v dané ambulanci, že má smlouvu s Vaší zdravotní pojišťovnou. Další možností je také kontaktovat manželskou a rodinnou poradnu, která poskytuje bezplatné služby a oproti všeobecně rozšířené představě ji můžete navštívit i sama.
Pokud se u Vás objevují sebevražedné myšlenky, určitě Vám doporučuji psychologickou péči bez odkladu vyhledat.

chápu, že nyní prožíváte vážnou životní situaci jak s financemi, tak i s životním partnerem. Je dobré si uvědomit, že jste maminkou a že vás syn potřebuje a to vám jistě dodá dost síly se poprat s osudem a s touto těžkou situací. V životě se mohou střídat vlny štěstí se situacemi náročnými, které je třeba řešit.
Jak píše kolega, nepotřebujete k návštěvě psychologa žádné doporučení od praktického lékaře. V každém větším městě funguje Poradna pro rodinu a vztahy a služby jsou v ní zdarma.
Ráda bych Vás tedy podpořila ve Vašem správném rozhodnutí vyhledat pomoc a věřím, že s pomocí odborníka vše zvládnete.
Přeji hodně sil
Hana Pucherová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.