Dobry den, jsem skoro 4 tydny po porodu a stale mam vsechny stehy na svem miste. Museli mi delat epiziotomii kvuli malem, ktery mel maly prisun kysliku. Jak dlouho mi jeste stehy zustanou, nez vypadaji/se vstrebaji?
Pokud jste si jistá, že se jedná o vstřebatelné stehy (o tom byste měla být informována při propuštění) a nedělají žádné problémy, vyčkejte do konce šestinedělí. Protože ale rána už musí být zhojená, můžete také navštívit svého gynekologa, aby vám zbytky stehů odstranil. Pro pevnost rány a hojení už nemají žádný význam.
Pokud stehy přetrvávají / nevím zda se jedná o vstřebatelné stehy/ tak je lepší zkontrolovat ránu u gynekologa a stehy při zhojení odstranit