Dobrý den. Jsem kluk je mi 13 let a mám 155cm , kluci(kamarádi v mém věku jsou o hodně výši) není nějaký doplněk stravy pro hormon růstu? Četl jsem něco o melatoninu. Předem děkuji za odpovědi
Dobrý den, a jak jak velcí jsou Vaši rodiče? A byly problémy s růstem již vyšetřovány u Vašeho praktického dětského lékaře popř. endokrinologa? Během puberty se růst velmi urychluje (dáno hormony). Melatonin: u dětí se vliv kvalitního spánku projevuje růstem (takže dítě vlastně nejvíce roste v noci) a melatonin se na kvalitním spánku podílí. Každopádně tedy neponocujte s mobilem nebo tabletem v posteli a choďte spát ve stejnou dobu. Třeba nejpozději v 22. hodinu.
S pozdravem
S pozdravem