Dobrý den, jsem 14 dní v karanténě po pozitivním testu na Covid 19, na základě subjektivních potíží - mírně zvýšené tělesné teploty a mírné slabosti, které vymizeli po 2-ou dnech. Asi na třetí den nastoupil kašel, pro mě typický projev už od dětství po častých zánětech průdušek a v dospělosti diagnostikované chronické bronchitidě, který obvykle trval 3-5 týdnů.
Kašel přetrvává doposud, ovšem zdaleka ne v síle a intenzitě, jako v minulosti, posledních cca. 5 dní opravdu jenom občasné slabé zakašlání, žádné jiné klinické příznaky, dokonce ani ztráta chuti, nebo čichu. Praktický lékař nechce ani slyšet o ukončení karantény, až po 3-ech dnech bez jakéhokoliv příznaku. Jsem taky postižen psychickým onemocněním a izolace, která může trvat další týdny, mi opravdu neprospívá. Existuje vyšetření, na základě kterého - pokud by bylo negativní - mi mohl praktik bezpečně ukončit karanténu? Děkuji.
Dobrý den, opakované negativní vyšetření na virus nemoci CoVid19. Potíž je v tom, že testy mají odstup 10 dní, takže se pobytu doma po toto období nevyhnete. Abyste si nemusel hradit vyšetření sám, doporučuji se zeptat na spádové krajské hygieně (kdo Vám má vydat žádanku na vyšetření).
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová