Dobrý den, jsem 14 dní po akutním infarktu, lékaři nevědí, proč se to stalo. Momentálně jsem doma a při každém horším dýchání, návalech,píchnutí trpím stresem a strachem, co když....můžeme mi prosím poradit, jak se uvolnit, jak nemyslet negativně? Trápí mě vnitřní třes a hrozně nízký tlak. Existují nějaké byliny, přírodní léčba, cokoliv kromě prášků(neurol, antidepresiva..), co by mi mohlo pomoci?
Děkuji
Děkuji
Dobrý den, univerzální rada, jak se uvolnit a nemyslet negativně, podle mého názoru není. Ve Vašem případě bych Vám doporučila vyhledat psychoterapii a o Vašich obavách s někým pravidelně mluvit. Ideální volbou ve Vašem případě by mohla být KBT (kognitivně behaviorální terapie), která systematicky pracuje s postupy, které pomáhají negativní vzorce myšlení "napravit". Zároveň Vás může terapeut naučit i správné provádění relaxačních (dechových) technik, které umí navodit celkové uvolnění.