Dobrý den jmenují se Tomáš je mi 16 skoro 17 let. Už zhruba od 12 let piju až 4 energy drinky denně (samozřejmě ne každý den ale v průměru), docela často z okolí starších lidí slýchávám že to je opravdu strašně moc a že mně to brzo zabije, do nedávna jsem to bral jako srandu z jejich strany a více méně to ignoroval. V posledních asi 2 letech si ale všímám velice nepříjemných změn v mém těle. Abych to uvedl přesně je to neskutečná reakce těla na sport (dělám již 6 let Judo), srdce mi i při lehkém běhu tluče jako by mělo zkolabovat, sice to vždy zvládnu protože jedu přes hranice těla ale přijde mi jako bych měl kolikrát umřít, dále také strašně špatně udýchávám nějakou fyzickou zátěž, taky bývám posledních několik let velice agresivní, mívám deprese, úzkosti, mám někdy bolesti břicha, někdy mi přijde že mi tepna ne nějaké části těla exploduje, a mohl bych pokračovat. Jenomže dnes jsem si teprve uvědomil že jsem opravdu v "prdeli" omluvám se za to slovo, napil jsem se energy drinku a postavil jsem se z postele udělal jsem 3 kroky a zase si lehl, moje srdce nejen že málem vyskočilo z hrudi, ale bušilo jako o závod jako bych běžel sprint, a co je nejhorší ono ani nebušilo pravidelně, dvakrát udeřilo jako kladivem zhruba 3 sekundy od sebe a pak znova udeřilo a snad ani sekundu potom znova a ne normální úder ale takový dlouhý přerušovaný úder připomínající graf pacienta na lůžku, jako když zajiskří elektrický kabel přerušovaně, a tak se to opakovalo asi 8 minut. V tu chvíli jsem si teprve uvědomil že tohle je opravdu hodně špatné, vzhledem k tomu že mi došlo že to je z energy drinků, okamžitě jsem začal googlovat co se jen dalo. Po asi hodině pročítání se nejrůznějšími články o energy drincích, následcích atd... jsem pochopil že agresivita, špatná nálada a deprese, to vše se u mně objevuje z ničeho nic už pár let, nedávno jsem taky kvůli tomu vyhledal psychologickou pomoc, ale tam jsme se nikam nedostali protože dost často je všechno toto chování úplně z ničeho nic, bez normálních podnětů, teprve teď jsem pochopil že problém není v mé hlavě ale nejspíše v energy drincích. Díval jsem se na různé projevy atd... které jsem dohledat na internetu, ovšem nikde není napsáno že by byly postřehnuty takové následky v takové síle jako mám já (nepočítám-li smrt), naprosto upřímně se teď (což se stalo poprvé v životě), bojím o svůj život. Pokud si vezmeme že 5 let piju v průměru 3-4 500ml plechovky energy drinků vyjde mi číslo 912 000 litrů energy drinků je mi neskutečně zle jen to vidím to je nepředstavitelné číslo a pomalu se divím že ještě žiju (nejsem žádný tlusťoch ale sportovní člověk, ještě bych chtěl doplnit že táta taky dříve pil energy drinky a nakonec asi ve 40 přestal protože začal mývat ledvinové kameny, několikrát mi říkal ať to nepiju, nebo spíše zakázal mi to pít ale já měl svou hlavu a neposlechl ho). Prosím vás poraďte mi nevím co dělat, nikde nemůžu najít jak to řešit, ani koho vyhledat jako odbornou pomoc, chci se na někoho co nejdříve obrátit protože se velmi bojím že je pozdě. Děkuji moc za odpověď s pozdravem a přáním pěkného dne.
Vážený pane Tomáši, přestaňte hned pít energy drinky a obdobné přeslazené záležitosti s kupou látek, které by se do těla neměli vůbec dostávat. Jedině tak se vyhnete na problémy, na které již teď (po přečtení Vašich potíží) máte "skvěle" založeno. Nebo se velmi rychle stanete pacientem různých ordinací, včetně psychiatrie.
Sportujte, studujte. Pokud pijete pravidelně alkohol - omezte to, pokud kouříte - přestaňte kouřit. Jak budete zacházet se svým životem, tak kvalitní život budete mít.
S pozdravem
S pozdravem