Dobrý den.Jmenuji se Karel a je mi 15 let.Já lékařství moc nerozumím a proto se chci zeptat vás lékařů protože mám strach.Začalo to od minulého týdne,když jsem si lehl do postele,ale trošku prudce a začala mě bolet hlava v zadu na levé straně.Jakoby nad krční páteří,ale trochu doleva.Abych to trošku lépe upřesnil,tak po prudkém pohybu hlavy se objeví bolest hlavy nad páteří trošku vlevo jak jsem psal.Bolest ale hned po pár sekundách odezní.Řekl jsem to rodičům a řekli,že to mám s toho jak sedím u počítače a taky jak ležím v posteli že prý mám hlavu trochu zkroucenou.Ale bolest se objeví jen někdy.Tak jsem udělal jeden takový test,že jsem ten prudký pohyb po kterém se objevila ta bolest udělal hned po tom ještě jednou ale bolest se neobjevila.Nevím jak je to možné a proto píšu že bolest při prudkém pohybu hlavy se objeví jen někdy ale mám s toho strach.Rodiče my pak ještě řekli,že to může být skřípnutý nerv a nebo to je od páteře jak furt sedím u počítače nebo ležím špatně.Prosím o radu a děkuji vám.
S největší pravděpodobností půjde opravdu o poruchu v oblasti horní krční pateře . Pokuste se o co nejlepší držení těla , páteř napřímenou , bez předsouvání hlavy . Pokud budou Vaše obtíže přetrvávat , tak po odeznění nouzového stavu navštivte obvodního lékaře. Předpokládám , že Vás pošle na fyzioterapii .