Dobry den,již týden mě boli paže. Pravděpodobně to je příčina mě fyzicky náročné práce. Na dotek mě to boli ze vnitr nad loktem. Ruku ohhnu,ale boli to. Nevím zda se o něco jedna či ne. A do toho mě již měsíc Brni prsty ze spánku.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Dobry den, pricinou budou pravdepodobne z prace pretizene svaly a upony, s utlacenim nervu, ktery vede do mist, kde citite brneni. Utlaceny muze byt na ruznych mistech, kudy probiha a je treba nejdrive zjistit, kde je problem. Doporucuji navstivit sikovneho fyzioterapeuta, nebo praktickeho lekare. Zdravi Jan Novak
příčinou kromě přetížených svalů v místě bolesti může být přenesená bolest např. z oblasti lopatkových svalů, z oblasti krční páteře, zablokovaných žeber apod. Podobně i brnění prstů ve spánku, ale zde navíc i útlak nervu v oblasti zápěstí nebo lokte. V první řadě bych navštívil rehabilitačního lékaře nebo šikovného fyzioterapeuta, který dle nálezu buď zahájí rehabilitaci nebo vás lékař odešle na další vyšetření k neurologovi, případně doplní rentgen nebo CT krční páteře. S pozdravem MUDr. Petr Gloza
Dobrý den, jak navrhují kolegové, vyberte si fyzioterapeuta/tku či rehabil.lékaře/řku, aby Vám zjistili příčinu Vašich obtíží a doporučili vhodné cvičení na snížení a odstranění obtíží či jinou terapii dle vyšetření.
Přeji brzkou úzdravu.
Jitka Šerclová