Dobrý den, Již od základní školy mám nevysvětlitelné potíže, lecos jsem se dočetl, tenkrát jsem to
Již od základní školy mám nevysvětlitelné potíže, lecos jsem se dočetl, tenkrát jsem to řešil i s doktorem, pravděpodobně migréna.
Zkrátka při dostavení tohoto problému mám zpočátku "návaly" horka, později se k tomu přidá rozostření zraku - takové že stěží přečtu nějaký text, ať už na dálku nebo na blízko. Po cca 15-30 minutách většinou rozostření zmizí a objeví se nepříjemná bodavá bolest - zpravidla pravého spánku a pocit ke zvracení od žaludku, často se dostaví i samotné zvracení.
Někdy se to objeví jen 1x za půl roku, kde to pak ten den je opravdu silné a jsem takřka celý den "mimo provoz".
Jindy se to opakuje v jednom měsíci i 2x a vše je v mírnějším podání a do 5 hodin o tom skoro ani nevím - většinou si vezmu Ibalgin, který hodně pomůže.
Chci se tedy zeptat, zda nevíte o co by se mohlo jednat? Případně zda se tomu vůbec dá nějak předcházet nebo zamezit? Protože je mi divné, že někdy je dlouhé měsíce klid a jindy se to objeví "každou chvilku".
Moc děkuji
Moc děkuji
Dobrý den, nebojte se tyto potíže konzultovat s neurologem. Jedná se o potíže z centrální nervové soustavy, na kterou je on odborník.
Po stanovení diagnózy budete přesně vědět, čemu čelíte (a moc účinně léčit či tomu předcházet). S pozdravem MUDr. Hlaváčová