Dobrý den, již nějaký čas mě trápí stažený krk po celý den, je to v oblasti od krku pod jazykem, hodně špatně se mi mluví, když mluvím a mám říci více vět je to jako by mě někdo dusil, jediné co jsem vysledoval tak když si zívnu, tak při tom jsem schopen říci pár slov, v pohodé, bez nějaké tlaku, dušení. Jinak mi to jde hodně obtížně, zkusil jsem psychology, krční, hlasivky mám naprosto v pořádku, lexaurin, antidepresiva, vitamíny, jím zdravě, naprosto žádná změna, spíše je to stále horší. Nevíte prosím co bych mohl ještě zkusit nebo na koho se obrátit? Předem moc děkuji.
Dobrý den, pochopila jsem to tak, že máte celý den stažený krk, povolí to, jen když zívnete. Píšete, jaké profesionály jste navštívil. V první řadě mi tam chybí neurolog, pak taky ortoped. Pokud tam nebude žádný nález, doporučila bych znovu se obrátit na psychologa/psychoterapeuta. Pomoct by mohla hypnóza.
Držím palce, ať se to brzy zlepší
Hanka Kyrianová