3 Počet odpovědí:
Dobry den,již měsíc mám problémy. Vždy se probudim s brnenim prstu. Občas mě to i probudí. Menim polohu ale po chvíli mě to začne znovu. Zkoušela jsem jist více jídel kde je hořčík. A nic nepomáhá. Dělám fyzicky náročnou práci. Chtěla jsem se poradit co s tím.
Dobry den, pricinou bude pravdepodobne utlaceni nervu, ktery vede do mist, kde citite brneni. Utlaceny muze byt na ruznych mistech, kudy probiha a je treba nejdrive zjistit, kde je problem. Doporucuji navstivit sikovneho fyzioterapeuta, nebo praktickeho lekare, ktery bude problem resit pres neurologa. Zdravi Jan Novak

doporučuji fyzioterapii - pohybové vyšetření pro zjištění, kde je příčina, proč Vás opakovaně prsty brní. Z vyšetření vyplyne jakou léčbu zrovna potřebujete ať už to bude cvičení nebo bude třeba lékařská péče a zároveň je žádoucí i změna pohybových návyků. To vše Vám dokáži při vyšetření říci.
Jitka Šerclová
určitým vodítkem mohou být některé anamnestické údaje - např. který z prstů vám brní nebo jestli pomůže protřepání ruky atd. Jak již bylo sděleno kolegou Novákem, příčinou bude pravděpodobně utlačení nervu - nejčastěji v oblasti zápěstí, lokte, ale může se jednak i o oblast kolem kční páteře. Místo útlaku mohou upřesnit některé testy a EMG vyšetření (elektromyografické vyšetření), na které by vás pak poslal neurolog. S pozdravem MUDr. Petr Gloza

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.