Dobrý den, již delší dobu se poměrně dost stresuji. Ještě na škole jsem byl dost flegmatik, ale ted

1 Počet odpovědí:
již delší dobu se poměrně dost stresuji. Ještě na škole jsem byl dost flegmatik, ale ted posledních pár let pocituji, že se strašně stresuji kvůli každé prkotině. Vystupování před lidmi mi vždycky dělali problém, ale teď mi dělá problém už jen to, že si myslím, že ode mě někdo něco očekává a já to nesplnuji, tak mám stresy. Někdy je to jen mírný stres, kdy se necítím komfortně, někdy se i strašně moc potím nebo dokonce musím na toaletu. Začal jsem ted novou karieru, kde musím chodit na různé meetingy a i když jsem dobře připravený, tak mám stresy. Te to dost nepříjemné a myslím, že je to na mě i vidět a dá se říct, že mi to kazí karieru, ale i osobní život. Potřeboval bych tedy poradit co je menší zlo. Brát prášky v mém věku (23 let) nebo se snažit se stresem vyrovnat i když stres má také velký dopad na zdravý.. Ještě jsem zvažoval psychologa. V minulosti jsem k němu již docházel z jiných důvodů, ale myslím, že ten mi nepomůže... Děkuji za rady
chápu, že to, co popisujete se pro vás velmi nepříjemné a stresující a v novém zaměstnání to můžete brát jako omezující. Navrhujete, že byste se rád se stresem nějakým způsobem vyrovnal například s pomocí psychologa. Tento nápad vám jednoznačně schvaluji.
Stres je v podstatě přirozenou reakcí organismu na nějakou situaci, kterou vaše tělo vnímá jako rizikovou a ohrožující. Když však přeroste určitou mez, může to být nepříjemné a omezující. Pro začátek bych vám navrhovala vyzkoušet různé relaxační techniky v prostoru, který je pro vás bezpečný (domov,příroda, klidné prostředí), také práce s dechem by jistě byla nápomocná. Pravidelná dechová a relaxační cvičení pomůžou při zvládání stresu i tělesných projevů. Po určité době můžete pocítit úlevu a dostanete vše pod svoji kontrolu. Pokud byste měl zájem, můžete se na mě i online obrátit.
Přeji hodně štěstí.
PhDr.Hana Pucherová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.