3 Počet odpovědí:
Dobrý den, již 5 týdnů mám ječné zrno.Po 5 dnech odezněl otok víčka. Byl jsem u doktora, předepsal mi mast Ophthalmo-Framykoin, ale od té doby se to nezlepšilo ani nezhoršilo. Min. 3x denně přikládám teplé obklady a dělám masáže očního víčka. Mám ještě vyčkat, nebo mám znovu navštívit lékaře? Děkuji
MUDr. Radan Zugar
Praha
pokud Vaše potíže přetrvávají po tak dlouhou dobu, bude další kontrola jistě vhodná. S největší pravděpodobností bude nutné ječné zrno odstranit chirurgicky.
Přeji hezký den

MUDr. Jitka Pidrmanová
Pardubice
Dobrý den, ječné zrno může léčbě odolávat, kontrola u očního lékaře je vhodná.
MUDr. Sabina Matušková
Pardubice
Dobrý den, určitě lékaře navštivte. Zatím bych s chirurgickým odstraněním vyčkala, někdy pomůže vytrvat v léčbě (zejména může pomoct aplikace kortikoidní masti).

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.