Dobrý den, Již 4 dny mě trápí pocit, že se nemohu dodechnout. Skáče mi tlak, chvíli mám 120/70 a ch
Již 4 dny mě trápí pocit, že se nemohu dodechnout. Skáče mi tlak, chvíli mám 120/70 a chvíli zase třeba 150/130. Byl jsem s tim na pohotovosti a dokonce mě už jednou odvezla záchranná služba. V nemocnici mi udělali EKG, RTG, odběry krve, kontrola moči, vše jsem měl v pořádku, žádné nálezy na RTG a vyloučili i astma jelikož prý nekašlu a nemám ani žádné bolesti. Už jsem zoufalí a nevim co s tim. Zkrátka mám jen pocit že se nemohu dodechnout a občas mám vysoký tlak, který následně zase klesne. K tomu vysokému tlaku mi bylo řečeno že je to při dušnosti normální a že je tu možnost, že to mohou způsobovat hormony ale nejsem si jist zda by hormony nadělali takovou paseku a problém by trval už 4 dny v kuse. Předem děkuji za rady
nepřítomnost kašle nevylučuje průduškové astma. Ani normální spirometrie nevylučuje průduškové astma. Obraťte se na plicního lékaře nebo alergologa. V případě dlouhých objednacích termínů též na vašeho praktického lékaře.
MUDr.Pavel Kalina pneumolog (plicní lékař)
MUDr.Pavel Kalina pneumolog (plicní lékař)