Dobrý den, již 2 týdny se potýkám s problémy jako jsou motání hlavy a slabost a bolest nohou. Musím podotknout že mám sedavou práci. S hlavou jsem byl u mé lékařky a ta mi řekla že mám ztuhlou krční páteř a že mám cvičit. Tak jsem tedy cvičil a po pár dnech motání hlavy odeznělo. Jenže pár dní na to mě začaly bolet nohy od kolen dolů a já si pomalu začínám myslet že mám RS, a hodně se bojím. Nohy mě bolí jen když sedím, když ležím je to v pohodě. A když jdu do schodů nebo ze schodů, cítím slabost. Občas mi mravenčí v prstech u pravé nohy, ale to po cca minutě odezní. Brnění ani křeče nemám. Na bolest nohou jsem si dal 1 denně ibalgin a bylo to dobrý. Občas mám také zimnice ale teplotu nemám. Včera jsem si šel zajezdit na kole, ze začátku jsem měl v nohou slabo, ale po chvíli ježdění se vše dostalo do normálu. Dneska už mě nohy nebolí, a cítím se docela dobře. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Co se týče motání hlavy, tyhle době - "home office", kdy lidi často sedí a mají statickou zátěž a mají statickou zátěž přibývá hodně případů bolesti hlavy, motání, ztuhlost šije, bolesti krční páteře. Proto je důležité je dbát aspoň na základní protažení krční páteře. U vás se to vyřešilo skvěle. Bolesti dolních končetin budu pravděpodobně následek krátkodobého přetížení. Nebyl jste pár dní předtím třeba na horách? Běžkování, bobování, nějaký neobvyklý pohyb? chodil jste víc? Pokud ne, mohla by to být třeba bolest svalů z počínající virózy, která nedosáhla až akutní fáze. Roztroušená skleróza ve většině případů začíná zánětem očního nervu, počínající příznaky se projeví přibližně mezi 20. a 40. rokem života. Myslím si, že máš problém nebude až tak vážný, ale samozřejmě se pozorujte a pokud by bolest přetrvává déle, vyhledejte lékařskou pomoc na přesnější diagnostiku. Preventivně je dobrý si určitě cvičit a hlavně protahovat při statickým/ sedavý způsobem života. Přeji krásný den.