1 Počet odpovědí:
Dobrý den. Je mi 40 a před 14-ti dny jsem konečně přestal po 22 letech kouřit. Resp. jsem ve fázi odvykání. Užívám náplasti niquitin, nyní ty 21 mg. Počítal jsem samozřejmě s abstinenčními příznaky jako je např. zácpa, vykašlávání hlenu apod. Nyní mám však jiný problém. Při dýchání mě občas bolí záda pod lopatkou a mezi lopatkami. Někdy i jakoby na hrudi nebo pod levym zebrem. Není to pořád a ani pravidelně. Vždy jen chvíli a pak je to zas třeba půl dne dobrý. Nekašlu, nadechnout se, případně zadržet dech můžu bez problémů. Občas mám sucho v krku, zvláště pak v noci a po ránu. Léčím se s vysokým tlakem, při poslední kontrole na kardiologii před měsícem bylo vše v pořádku. Potíže s těmi zády a hrudníkem mi začali poté, co jsem přestal kouřit. Je pravdou, že asi před 3 roky jsem měl problémy s blokádou zad a krku. Chci se tedy zeptat, zda by mé současné potíže mohli souviset s odvykáním kouření nebo spíše opět s tou páteří? Nerad bych zbytečně chodil k lékaři a zvlášť v této době. K lékaři se snažím chodit pouze v případě pravidelných preventivních prohlídek. Děkuji za Vaši odpověď.
Dobrý den, podle popisu souvisí potíže s páteří - tedy vhodné cvičení k posílení a protažení zad by mohlo pomoci. K Vaší závislosti na tabáku je výborný v léčbě Defumoxan tbl - je volně prodejný a léčba velmi úspěšná. Ptejte se v lékárně. S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.