Dobrý den. Je mi 25let a koncem srpna jsem byla na laparoskopii kvůli endo cyste na vaječníku 7-8cm při operací se poškodil levý vaječník. Před operací 2mesice krvácení v kuse žádné léky nepomohli. Dnes jsem cca 3 týdny po operaci a včera mi byla zjištěna další cysta na druhém vaječníku a to hned 6cm. 11 den cyklu stále špiňim i přez nasazení antikoncepce. Prosím co se děje. V roce 2016 se mi narodila dcera z ivf 3 pokus. Mám si jít zamrazit vajíčka má to smysl ? Nebo už se mám smířit s tím že další dítě nebude. Je nějaké řešení aby mě bylo líp? Kladu si tyhle otázky už nevím kudy kam první cysta téměř nebolela. A teď ta nová bolí hrozně v noci mě budí. Vadí mě kalhoty,nemohu ležet na boku,když si sáhnu na břicho cítím opět bolest. Bříško mám velké a hodně nafouklé. Dcerku nemohu vzít začínám chodit furt na malou a i tak to moc bolí. Vstát z postele nebo jít na procházku umučení. :( Další otázka můžu si nějak ulevit od bolesti? Jsem v koncích nemám už sílu a stracim naději na normální život. Může mi pomoci nějaký specialista? Děkuji moc za odpověď. :(
U takhle komplikovaného případu nejlépe poradí Váš gynekolog, který zná všechny výsledky vyšetření a průběh potíží a nálezů.
Naprosto souhlasím
Rovněž souhlasím, je potřeba důkladný rozbor i toho, co bylo (Váš gynekolog má jistě zprávu z nemocnice, a následnou histologii, které mohou něco osvětlit) a vyšetření u Vašeho gynekologa. Jako "první pomoc" si můžete v lékárně alespoň přípravek proti plynatosti a případně probiotika ("nafouklá střeva" hodně bolí) nebo prostředky na úpravu stolice.
To ale neznamená odklad návštěvy gynekologa.
To ale neznamená odklad návštěvy gynekologa.