Dobrý den, je mi 23 let, jsem student VŠ a žiju život relativně bohatý na stres. Od dětství jsem m

1 Počet odpovědí:
Od dětství jsem měl husté tmavé vlasy, které se jemně vlní, bohužel těmto časům začíná být konec.
Můj otec, děda a strýc úbytek mají - takže rodinná predispozice určitě je.
Delší dobu pociťuji vlasový úbytek a i přes pravidelné užívání šampónu Alpecin (mytí 1x denně každý den), používání vlasového kondicionéru, užívání Minoxidilu (zde jsem se dostal k několika preparátům - Neocapil, Belohair 5%, Minorga) mi přijde, že se mi má vlasová linie nezlepšuje, dokonce zhoršuje, začínám tak cítit frustraci a zoufalost.
Úbytek má charakter prořídnutí "koutů" avšak více jej pozoruji zejména v levé straně (připadá mi prořídnutí asymetrické). Snad se podaří nahrát foto.
Ještě jako doplněk stravy užívám téměř rok vitamín H.
Od října 2019 jsme zařadil ještě Capillan haircare.
Minoxidil užívám pravidelně 1x denně večer po dobu asi 13 měsíců, nepoužil jsem jej maximálně 20 dní, jinak si pravidelnost držím - cestování, občasné zapomenutí, avšak dávám si velký pozor.
Moc bych vás chtěl poprosit o radu, investoval jsem nemalé peníze a snažil se pro vlasy udělat všechno.
Krom "koutů" mi přijde zbytek vlasů hustý a rád bych docílil návrácení linie, jestli to je možné. Popřípadě udělal maximum pro udržení linie.
Velice děkuji za jakoukoliv radu či informaci, popřípadě definitivní stanovení, že se jedná o nevratnou androgenní alopecii.
Milý pane,
smiřte se s realitou a věřte,že lidstvo spěje ke stavu bez srsti.
Jste tudíž na vyšším stupni vývoje. A máte dostatek testosteronu,
Eunuši defluviem netrpěli.
Pro mnoho žen,i pro mne,není kštice podstatná.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.