1 Počet odpovědí:
Dobry den je mi 23 let.delsi dobu mam problemy s mocenim. Jsem po operaci zuzene mocove trubice(uretrotomii v lednu 2020). Casteji jsem chodila na wc a obcas jsem mela unik moci a hlavne mi zustavala moc v moc.mechyri. Po operaci se celkem caste nuceni na wc upravilo i zadrzovani moce v moc.mechyri(nekdy nejdu napr 2-3 hodiny a obcas jdu do pul hodine napr.) Ted me trapi nejvic obcasna inkontinence,kterou mi urcila lekarka jako urgentni(neni tolik-par kapek vzdy). Byla jsem na urologii -vys.moci a UZ v piradku,kapacita mechyre kolem 850 ml a i krivka dobra a lekarka mi predepsala leky Mictonorm uno 30. Chtela jsem se zeptat na tyto leky zda myslite ze muzou pomoci a zda nejsou navykove? Bojim se abych je neuzivala uz naporad,tak jsem se chtela zeptat nez je zacnu uzivat na radu.nerada bych je brala uz naporad. A jeste jsem se chtela zeptat na maminku(45let),ktera ma take problemy(chodi casteji na wc-taky urgentni inkontinence a unik pri kasli) a lekar ji napsal leky Solixa 5 mg a boji se aby nebyli taky navykove tyto leky a aby je pak neuzivala naporad a zda i s temito leky mate zkusenost zda mohou pomoct? Moc děkuji za odpoved
Dobrý den, urgentní inkontinenci mmj. způsobuje oslabení, či jiná porucha (stav po operaci v malé pánvi - to je ta nejspodnější část, kde jsou pohlavní orgány, močový měchýř i m. trubice) pánevních svalů, zvl. sval zvaný pubococcygeus - napíná se os stydké spony ke konci páteře a nese všechny orgány malé pánve. Pomoci by Vám mohla kvalitní rehabilitace (existují i přístroje na posilování PC svalu), ale můžete cvičit i sama - např 12 cviků od Ludmily Mojžíšové (viz internet) - lépe ale, aby Vás někdo zkontroloval. Poukaz na RHB (tzv FT poukaz) může vystavit i praktický lékař. Existují i poševní činky (viz internet), které také slouží k posílení pánevního dna.
Budete-li mít další dotaz, kontaktujte mě na mailu na seznamu: rhb.hlavacova.
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.