Dobrý den, je mi 20 let. A už dva roky mi křupe na levé noze palec. Teď mám po druhé za nějakou dobu bolest toho kloubu z boční a dolní strany toho kloubu. Mám použít nějaký kolagen? Nebo něco jiného? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, záleží i na tom, zda je kloub oteklý, začervenalý, ev. zda kůže nad kloubem je lesklá.
Pokud ano, navštivte svého PL ať stav posoudí a rozhodne o léčbě. Pokud ne, doporučuji Vám navštívit podiatra (podiatrie.cz). Záleží na typu chodidla či jaké boty (těsné, barefooty) používáte, jak nohu zatěžujete (přetížení kloubu).
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová