Dobry den, je mi 17 let a mam potíže s tim, ze nezvladam sve emoce. Na vsechno reaguji brekem. Nekdy sle brecim i kdyz opravdu nemam duvod. Z niceho nic me popadne sileny strach nebo panika nebo priserny smutek a proste hned brecim. Ve skole nekdy sedim a vylozene se klepu ikdyz se vubec nic nestalo.. Myslim ze to muze působit hodne zvlastne a sama z toho mam trochu strach. Neni to nejaka porucha?
vnímám, že máte obavy, abyste neměla nějakou poruchu. Je běžné, že lidi v podobné situaci napadá to samé. Tím spíš, když úplně nerozumí tomu, co se s nimi děje a proč. Je někdo, kdo o Vašich stavech ví? Nebo napadá Vás, komu byste se mohla svěřit? Co se v poslední době ve Vašem životě dělo? Pomáhá Vám něco tyto stavy zvládat?
Byla bych ráda, kdybyste na to nebyla sama. Samozřejmě doporučuji psychoterapii, abyste měla terapeuta, se kterým byste mohla vše sdílet. Vzhledem k věku- pro takový první kontakt a anonymní rozhovor můžu doporučit Linku bezpečí.
S pozdravem Markéta Jarolímková
S pozdravem Markéta Jarolímková
Přeji hezký den,
jsem přesvědčená, že setkání s psychoterapeutem(psychologem) vám může hodně pomoct . Nastavíte žádoucí změnu a také vám může vše vysvětlit, co se s vámi děje a proč to tak je . Není prostor pro strach. Erika Benická