1 Počet odpovědí:
Dobrý den, je mi 15 let a už dlouhou dobu mám tento problém, tím problémem je že mi připadá realita nepřípustná.
Nedokážu žít v realitě, například v momentě kdy příjdu ze školy a jsem třeba jen chvilinku sama, přestávám žít, stále si něco/někoho představuji. Nedokážu žít sama ze sebou, když třeba sedím u počítače představuji si že sedí někdo vedle mě, nebo že jsem někdo úplně jiný.
Stále mám pocit že život který žiji není reálný. Vůbec nevím co mám dělat a jak tento problém vyřešit, proto píšu o radu.
Dobrý den, podle příznaků, které tady popisujete se pravděpodobně jedná o tzv. Depersonalizační a derealizační syndrom. Člověk má při něm pocit, že kvalita jeho duševního fungování, jeho těla a okolí je změněná, jako by byla nereálná, vzdálená, automatizovaná. Jeho prožívání je snížené, zažívá pocity odcizení nebo odpoutání od myšlení, od svého těla nebo od světa (depersonalizace = pocit, že jste duchem nepřítomná, že nejste skutečně zde, Vaše pocity se Vám zdají odpojené, cizí; derealizace = pocity nereálnosti okolního světa, zdá se cizí, neživý, bezbarvý...). Jedná se o neurotickou poruchu, která bývá spojená s dalšími duševními nebo zdravotními potížemi (intoxikace, úzkostné poruchy, poruchy nálady, nadměrná
únava, hypoglykémie atp.). Proto bych Vám doporučila svěřit se se svými potížemi rodičům a co nejdříve navštívit klinického psychologa, který pracuje s dospívajícími, v místě Vašeho bydliště. Každopádně s tím dále nezůstávejte sama. Přeji Vám, ať k tomu najdete odvahu a ať se Vám brzy uleví.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.