Dobrý den, je mi 12 let. Často mne svědí zadek a mám zánět v pohlaví. Občas najdu ve stolici malé, bílé a hýbajcí se červíky. Měří přibližně 1 cm. Nejčastěji mne zadek svědí v noci. Nevím co to je. Mám strach to říct mamce. Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, pravděpodobně se jedná o parazita roup dětský a je zapotřebí jít k lékaři, který předepíše vhodnou léčbu. Svědění je způsobeno samičkami, které v noci kladou vajíčka. Pozor na hygienu, kontaktem se může roznášet dál (např. když se člověk drbe a tím se vajíčka přenesou na vše čeho se pak dotknete). Situaci je potřeba řešit ihned, nejlépe ještě dnes. Není třeba ničeho bát nebo se stydět. Hodně zdaru :-)
Dibry den. Neobavejte se to rici rodicum, musi s Vami k lekari. Nejste zletily. Pravdepodobne se jedna o roup detsky. Parazita. Leci se napr. Vermoxem, Vermophytem, Pyrvinyum. Nemoc je prenosna i na ostatni cleny rodiny. Musi se vyprat vsechny rucniky, luzkoviny atd. Dukladne si myt ruce po toalete a pred jidlem! Hezky den.