Dobrý den, gynekoložka mi na základě stěru zjistila bakterii ureoplasmu. Mám často opakující se gyn. záněty, teď mě dlouho provází svědění. Zprvu mi napsala atb. Azitromycin, všimla jsem si v příbalovém letáku, že by se neměl tento lék brát s přecitlivělostí na arašídy. Neměla jsem problémy jíst arašídy, pak mi udělala jiná dr test. na potraviny a řekla mi, že mám alergii na arašídy a nemám proto jíst žádné ořechy. Proto jsem poprosila o napsání jiného léku. Gynekoložka mi napsala Doxihexal s upozorněním, že budu "zvracet jako šakal" a že mi bude pořád strašně špatně, ale že to musím vydržet. Je ještě nějaká jiná alternativa? Příp. ten azitromycin, ty arašídy tam jsou obsaženy v jaké variantě, zvažuju zda nemá risknout tyto léky. Ale nevím si rady, rozhodně nechci strávit 10 dní doma s mísou u pusy.
Můžete oboje, ono nikde není řečeno, že se u vás projeví nežádoucí účinky. Není to tak, že větsina lidí měla problémy. Hlavně nepít alkohol a ty atb si vzít po jídle- pak nebolí žaludek. K. Inkov