Dobrý den, dr. mi předepsal Siranalen na úzkostně depresivní stavy, mám z toho strach, dočetl jsem se že vysazování je peklo, dokonce že závislost.. Máte nějaké zkušenosti s tímto lékem? Děkuji za odpověď.
především je potřeba nejdříve lék pravidelně brát, alespoň 6, raději 12 měsíců. Pokud se psychický stav stabilizuje, je možné provést pokus o vysazení. O polovinu jednou za 3 měsíce. Pokud se stav na nižší dávce zhorší, je třeba se vrátit o krok nebo i dva kroky zpátky, dokud stav nebude opět stabilní a po 6 měsících je možné pokus o vysazení opakovat.V některých případech je třeba lék brát dlouhodobě resp. trvale.
Dr Hartoš
Dr Hartoš